De opleidingsorkesten van KHSC geven al enkele jaren met veel succes een gezamenlijk concert. Voor de aanwezige bezoekers geeft dit een goed beeld van de opbouw van de jeugdopleiding. De kinderen beginnen met blokfluitles en als ze doorstromen naar een ander instrument spelen ze al wekelijks samen. Hierna kunnen ze al snel bij opstaporkest Da Capo. En als de diploma’s in zicht zijn dan is opleidingsorkest N-Joy de opstap naar het harmonieorkest.

Op zondag 15 maart geven de orkesten weer een concert in De Kreek in Kerkdriel.

Om 11.00 uur start als eerste de blokfluitklas van docente Inge IJpelaar. Deze groep is begonnen in september 2014 en laat zien wat er in die korte tijd al geleerd is.

Nieuw in het programma is een optreden van ‘A Prima Vista’. Dit zijn de leerlingen die afgelopen september gestart zijn met een instrument. Eén keer per week repeteren ze samen zodat ze het groepsgevoel en ‘samen spelen’ ervaren. Deze kinderen gaan na het concert over naar het volgende orkest: Da Capo. Onder leiding van Bianca Kuijpers laten deze muzikanten horen wat zij al in hun mars hebben.

Als laatste orkest treedt N-Joy op met als dirigent Marieke van der Lee. Deze muzikanten zijn verder gevorderd en kunnen op den duur over naar het harmonieorkest.

En de finale is natuurlijk weer een prachtig samenspel van alle muzikanten samen.

Dus zondag 15 maart om 11.00 uur in zaal De Aalscholver in De Kreek.

 

Foto: het jeugdconcert van vorig jaar.