Vorig jaar hebben de drie opleidingsorkesten van KHSC met veel succes een gezamenlijk concert gegeven. Dit gaf voor de aanwezige bezoekers een mooi beeld van de opbouw van de jeugdopleiding. De kinderen beginnen met blokfluitles en als ze doorstromen naar een ander instrument kunnen ze al vrij snel bij opstaporkest Da Capo. En als de diploma’s in zicht zijn dan is opleidingsorkest N-Joy de opstap naar het harmonieorkest.

Op zondag 23 maart geven deze drie orkesten weer een concert in De Kreek in Kerkdriel. Om 10.45 uur start als eerste de blokfluitklas van docente Inge IJpelaar. Deze groep is begonnen in september 2013 en laat zien wat er in die korte tijd al geleerd is.

Hierna is het de beurt aan Da Capo. In dit orkest stromen regelmatig nieuwe leerlingen in. Onder leiding van Bianca Kuijpers spelen zij samen op diverse blaas- en percussie-instrumenten. N-Joy met als dirigent Joost van Wichen is het derde orkest dat optreedt. Deze muzikanten, ook op diverse blaas- en slagwerkinstrumenten, spelen al langer samen. En de finale is weer een prachtig samenspel van alle muzikanten samen.

Dus zondag 23 maart om 10.45 uur in zaal De Aalscholver in De Kreek.