Het harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Semper Crescendo bestaat uit ongeveer 45 muzikanten, variërend in de leeftijd van 14 tot meer als 70 jaar. Door de structurele instroom van een jeugd, maar ook aanmelding van volwassen muzikanten is er een stabiele basis. En daarmee ook  een duidelijke verbetering van het niveau merkbaar. Zo werd eind 2016 op concours het nivo in de 4e divisie op een mooie manier bevestigd. Aandacht voor de uitbouw van het orkest, zowel in kwaliteit als in omvang blijft dan ook. Ook komt er daarmee ruimte voor meer solo’s. Veel leden van KHSC hebben inmiddels het B-diploma behaald en enkele muzikanten hebben zelfs al C of D behaald.
Het repertoire van het harmonieorkest varieert van pop- tot filmmuziek en van marsmuziek tot moderne orkestwerken. De muzikale leiding van het orkest is sinds 2015 in de handen van Koert Dirks.

Dat de vereniging bruist bleek zeker bij het groots opgezette concert “Oscars” in october 2017. Met 2 keer een volle zaal en zo’n 180 deelnemers van KHSC zelf en popkoor Zinder, maar ook een dansgroep, de basketbalvereniging (!), een zangeres, zangers en een live – DJ heeft KHSC gespetterd.

oscars