Op 23 maart 2014 gaven de jeugdorkesten van KHSC hun eigen concert in de Kreek. Allereerst de blokfluitgroep, helaas konden deze muzikanten er niet allemaal zijn. Het publiek merkte dat ze, na bijna 7 maanden, al heel goed samenspelen. Onder leiding van docente / dirigente Inge IJpelaar brachten ze een aansprekend programma met verschillende thema’s.

Daarna was het de beurt aan Da Capo o.l.v. Bianca Kuijpers. Dat was muziek, van show tot dans en vooral ook feestelijke muziek. Ook lieten deze jeugdmuzikanten zien dat ze het marcheren al aardig onder de knie beginnen te krijgen. Als 3e orkest trad N-Joy op met dirigent Joost van Wichen. De inspirerende klanken uit Afrika werden afgewisseld met soort middeleeuwse muziek en daarna muziek uit het sprookje Zoufaroka, tussendoor verteld door presentatrice Linda van Liempt. Echt verschillende muzieksferen.

Als afsluiting speelden de 3 orkesten samen 2 nummers, waarin elk orkest toch haar eigen rol had. Voor het publiek was tevens te zien dat er nu voor alle jeugdmuzikanten een verenigingsshirt is; ook voor de wat kleinere maten. De lila-shirts waren er al; het bedrijf PS textieldrukkerij heeft de aansprekende paarse shirts gesponsord. Het concert is zeker voor herhaling vatbaar, op naar volgend jaar.