Dirigent Harmonieorkest: Koert Dirks

Dirigeren

Mijn naam is Koert Dirks en ik ben sinds september 2015 van dit jaar de nieuwe dirigent van KHSC. Ik kom uit ’s-Hertogenbosch en ben getrouwd met Cindela en we hebben 3 kinderen. Een tweeling Faye en Valentijn en hun oudere zus Sterre.

Op zes jarige leeftijd begon ik met trompetlessen bij mijn opa Bep Kivit. Vier jaar later werd ik lid van de Heineken Fanfare alwaar ik bugel ging spelen. In 1986 ben ik overgestapt op hoorn en ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Vincente Zarzo en Jarmo Hoogendijk.

Ik behaalde mijn Docerend Musicus diploma in 1994 met aantekening lichte muziek. In dat jaar werd tevens de studie Sound engineer & Producer aan de Sound Academy te Hilversum afgerond. Omdat mijn liefde voor de trompet niet was verdwenen ging ik weer trompet studeren bij Peter Masseurs aan het Conservatorium van Amsterdam en deed toen tevens studie HaFaBra-directie bij Danny Oosterman. Zo geeft hij nu al ruim 30 jaar les en dirigeert diverse orkesten, waaronder het Zomer Orkest in 1997 en 1998.

Naast KHSC ben ik momenteel ook dirigent van de “Oudenbossche Harmonie” en tweede dirigent van de Heineken Fanfare en dirigeer daar tevens het opleidingsorkest. Naast het dirigeren ben ik ook nog verbonden als muziekdocent aan het Maurick College te Vught. Naast de regulieren lessen hebben we daar ook een blazersklas en een blaasorkest en ieder jaar een musical met live orkest van leerlingen.

Ondanks al deze praktijken ben ik pas 46 jaren jong en dus vol energie om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Dirigent N-Joy: Marieke van der Lee

Marieke van der Lee (1991) heeft als klarinettiste het plezier om in harmonieorkesten te spelen, van kleins af aan meegekregen met een ouder als dirigent. Marieke heeft daarom gekozen om de privéopleiding HaFaBra-directie bij Chris Derikx te gaan volgen. Deze opleiding heeft ze in 2018 met goed gevolg afgelegd met medewerking van het harmonie orkest KHSC uit Kerkdriel. Het uitoefenen van directie brengt naast extra variatie en verdere motivatie in haar werk als klarinettiste ook enthousiasme om andere musici te laten musiceren.

marieke n-joy

Directie voor harmonie en fanfare was niet zo’n moeilijke keuze. Marieke treedt namelijk in de voetsporen van haar vader als dirigent. Van haar inmiddels te vroeg overleden eerste mentor, heeft ze geleerd dat er niets leuker is dan samen muziek maken. Ja, juist, SAMEN muziek maken. Daarom was directie als parallel activiteit een perfecte en logische keuze om in allerlei gelegenheden plezier te hebben, en anderen aan te jagen plezier te houden, in het samenspelen, voor zowel jong als oud. Marieke heeft zelf onder vele dirigenten gespeeld en komt uit het verenigingsleven; ze begrijpt hoe samenspel in een vrijwillige context er aan toe gaat en kan daarom goed inspringen op de behoefte van een muziekvereniging.

Marieke heeft inmiddels regelmatig ingevallen bij orkesten voor collega-dirigenten. Op dit moment staat ze voor het midden-orkest N-Joy van de muziekvereniging uit Kerkdriel, het opleidingsorkest van Harmonie Erica uit Mook en het opleidingsorkest van de muziekvereniging WIK uit Geffen.

Dirigent Slagwerkgroep: John Derks

Beste muziekvrienden,

Mijn naam is John Derks, ben 58 jaar en woon in Druten, getrouwd met mijn lieve vrouw
Sylvia, en samen hebben wij twee schatten van dochters, Denise (31) en Melanie (29). Ook zij
zijn allen muzikaal actief, uiteraard ook met veel plezier. Sylvia speelt hoorn, Denise
saxofoon, klarinet en slagwerk en Melanie trompet en Bb Bas.
Ook ben ik de trotse Opa van – Noud (speelt ook Slagwerk), Niene, Lynn en Teun.

In het dagelijks leven ben ik fulltime actief als allround, Slagwerk-dirigent en Ha/Fa/Bra
Dirigent.
Ik dirigeer diverse Show/orkesten en slagwerkgroepen/orkesten.
Ook heb ik ruime ervaring in het dirigeren van Egerländer orkesten (kapellen).

Zo ben ik als Slagwerk-Dirigent werkzaam bij Slagwerkgroep “Excelsior”
Deest/Horssen,
Slagwerkorkest “Concordia” Schaijk, Malletband “Ad Astra” te Asperen,
Slagwerkgroep “Juliana” te Haps, En Slagwerkgroep “KHSC” Te Kerkdriel.

Als Ha/Fa dirigent ben ik verbonden aan Muziekvereniging “St Lambertus/St
Barbara” te Alphen / Dreumel waar ik het orkest dirigeer.
Ook ben ik Dirigent van de “Thompson Bridgeband” te Grave, een echte Bigband.
Dirigent van Muziekvereniging “AMICITIA” te Langenboom waar ik het Harmonieorkest
onder mijn hoede heb.
En ook Dirigent van het groot Orkest van Muziekvereniging
“Juliana” te Haps.

Alle orkesten hebben een hoog entertainment en Show gehalte.

De Niveaus van de Orkesten liggen tussen de 4e en 2e Divisie.

Verder geef ik ook les op basgitaar en toetsen en schrijf diverse arrangementen voor zowel
slagwerkgroepen/orkesten als Ha/Fa/Bra en Egerländer orkesten en Bigbands.
Sinds ruim 18 jaar mag ik mijzelf ook de trotse bezitter noemen van mijn eigen gesigneerde
drumstokkenlijn van Vic Firth.

Ook heb ik als Muzikant ruime ervaring in Bigbands, Ha/Fa/Bra, Egerländer, Show/Orkesten
en Combo’s.
ik heb vele jaren als Slagwerker gewerkt in big-bands en Ha/Fa/Bra Show/Orkesten,
waar ik o.a. vele artiesten mee heb begeleidt
Ook heb ik vele jaren als Slagwerker, toetsenist en basgitarist in een aantal Coverbands met en
zonder Blazers gespeeld.

Muziek is mijn leven, Doceren/Dirigeren is mijn passie, Kortom mijn Muziek is mijn alles.

Dirigent opleidingsorkest Da Capo: Bianca Kuijpers

bianca da capo

Zoals veel muzikanten ben ik als klein meisje begonnen met muziek maken. Eerst thuis zelf uitgeprobeerd op een orgeltje, later de AMV lessen gevolgd via de muziekschool in Oss, voor de muzikale basis. Aansluitend heb ik op deze muziekschool een paar jaar blokfluitles gevolgd waarna ik ben overgestapt naar de saxofoon. Via mijn oom ben toen ik lid geworden van Muziekvereniging Hartog in Oss, waar de basis werd gelegd voor mijn liefde voor blaasmuziek.

Op dit moment speelt ik altsaxofoon bij de Heineken Fanfare uit ’s-Hertogenbosch en blaaskapel De Knolderapen uit Vught. Bij deze blaaskapel ben ik voor het eerst begonnen met saxofoonles geven. Ik vond dat meteen zo leuk dat ik dat graag meer wilde gaan doen, maar dan wel goed. Daarom besloot ik toelatingsexamen te doen op het conservatorium in Tilburg en werd ook aangenomen. Op het conservatorium heb ik les gevolgd bij Jean Pennings, Martijne van Dijk, Ties Mellema en Andreas van Zoelen. In 2009 heb ik mijn studie klassiek saxofoon succesvol afgesloten en mag mezelf sindsdien Bachelor of Music noemen.

Tijdens mijn studie ben ik door diverse verenigingen gevraagd om de saxofoonlessen voor hen te verzorgen en zo is mijn huidige lespraktijk langzaamaan opgebouwd. Naast saxofoonlessen verzorg ik ook o.a. cursussen Muziek op Schoot (voor kinderen van 2 tot 4 jaar), cursussen muziekverkenning(voor kinderen van 5 tot 7 jaar),  muziektheorielessen Hafa en verzorg ik diverse muzikale workshops. Hiernaast dirigeer ik ook een aantal opleidingsorkesten, waaronder sinds 2012 ook DaCapo van KHSC Kerkdriel. Op woensdagmiddag leren we tijdens de repetities samen muziek te maken van de partijen die de muzikanten thuis hebben ingestudeerd. We spelen samen, luisteren naar elkaar, leren diverse muzieksoorten kennen, leren diverse muzikale begrippen kennen en gebruiken, leren hoe het is om met een dirigent te musiceren en wat het allemaal inhoudt om deel uit te maken van een orkest.