Op 27 september hebben 15 leerlingen van KHSC meegedaan met het Mega Kids Orkest.

Om 10.00 uur begonnen Merel, Wictor, Alex, Dominic, Cas, Floortje, Joyce, Sandra, Eline, Menno, Erik, Sara, Ellen, Tijn en Daan met de repetities op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Een schitterende omgeving!

Dirigent Ivo Kouwenhoven was aangenaam verrast: het orkest voor één dag bestond uit 104 !!! blaas- en slagwerkleerlingen. Nog nooit had hij zo’n groot jeugdorkest gedirigeerd. Er werd afwisselend gerepeteerd met en zonder de slagwerksectie, zodat de slagwerkers ook nog enkele stukken met elkaar konden instuderen. Ivo dirigeerde op een erg leuke manier en had allerlei attributen bij zich om de lessen erg levendig te maken. Wat te denken van een zelfgemaakte didgeridoo, ballonnen op je mondstuk, smiley’s om de sfeer van een muziekstuk aan te geven en het maken van klassieke muziek op stukken tuinslang met een trechter erop!

mega-kids-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was heerlijk weer die dag, dus in de pauzes kon iedereen lekker even naar buiten. En het slotstuk van de dag was het concert om 15.30 uur. De zaal zat vol met trotse ouders en andere familie. Het orkest gaf een heel mooi concert. Het publiek was erg enthousiast.

Wedden dat er volgend jaar weer heel veel kinderen mee willen doen aan het Mega Kids Orkest!