AMMERZODEN – Ruim 60 beginnende muzikanten, het merendeel jeugd, van liefst 7 muziekkorpsen in de Bommelerwaard speelden zaterdagmiddag mee in Ammerzoden.

Bas Heesakkers (9) en zijn moeder zijn ook afgekomen op het grote Bommelerwaardse jeugdleerorkest. Beiden zijn enthousiaste leerling-hoornblazers van het Hedelse Da Capo opleidingsorkest. Volgens zijn moeder snelt Bas haar al vooruit met de blaasoefeningen. Hoewel er van alles mis ging met en in het orkest, was alles van te voren als muzikaal leerproject uitgedacht door de 3 dirigenten Bianca Kuijpers, Ivo Kouwenhoven en Ron van Vuuren.

De saxofoniste struikelde helaas met koffer en al over de vloer en alleen haar mondstuk bleek nog bruikbaar. Uit de tuba borrelden plotseling grote waterbellen omhoog, er bleek ruim 10 liter water in te zitten. De jeugd genoot met volle teugen van deze niet alledaagse maar zeker geslaagde aanpak.

Bron: http://www.bd.nl/regio/zaltbommel-e-o/maasdriel/verrassende-speelmiddag-opleidingsorkest-bommelerwaard-in-ammerzoden-1.5440898#.VkhdUcGqaX1.facebook