Privacy Policy

KHSC hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. KHSC houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

➢ Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy
➢ De verwerking van uw persoonsgegevens beperkt zich enkel tot die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden gebruikt;
➢ We vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens
➢ We hebben passende, zowel technische als organisatorische maatregelen genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is
➢ We geven geen persoonsgegevens door aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor
uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
➢ We zijn op de hoogte van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, willen u hierop wijzen en deze respecteren.

Als KHSC zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u
na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen hierover heeft of
contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van (oud-)leden, begunstigers, docenten en dirigenten

Persoonsgegevens van relaties van KHSC worden verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

➢ Administratieve doeleinden;
➢ Informatieverstrekking betreft lessen, repetities, optredens, verenigingsactiviteiten, uitnodigingen en informatie van de vereniging;
➢ Informatieverstrekking betreft onze jaarlijkse zomermarkt;
➢ Voorzien van de juiste kleding in de juiste maat;

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

➢ De schriftelijke of mondelinge lidmaatschapsovereenkomst;
➢ De vrijwilligersovereenkomst;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan KHSC de volgende persoonsgegevens van u vragen:

➢ Voornaam;
➢ Tussenvoegsel;’
➢ Achternaam;
➢ Adres;
➢ Woonplaats;
➢ Telefoonnummer;
➢ E-mailadres;
➢ Geslacht;
➢ Geboortedatum;

Uw persoonsgegevens worden door KHSC opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode gedurende de overeenkomst, zowel lidmaatschap als vrijwilliger als zakelijk, tot 7 jaar na beëindiging. Ten behoeve van hulp bij calamiteiten, zoals mogelijke invalbeurten, kan gevraagd worden om het telefoonnummer en/of e-mailadres nog eens 7 jaar te bewaren. Hiervoor moet de desbetreffende persoon nogmaals instemmen.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier toestemming voor geeft.

Buiten de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

KHSC bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegevens welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren
voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover contact met ons op te nemen, om samen tot een overeenkomst te komen. Komen wij er samen met u niet uit, dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Policy nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Koninklijke Harmonie Semper Crescendo – Kerkdriel
Paterstraat 86
5331EE Kerkdriel

30-06-2018
Bestuur KHSC