Door de 11 leden van KHSC die deelgenomen hebben

Het thema van de 32e Jeugdmuziekdag was Azië. We moesten er al vroeg zijn en het was best spannend want het was voor bijna iedereen de eerste keer dat we er aan mee deden. Het was eerst een beetje druk, moeilijk, onoverzichtelijk en heel saai…..

Maar bij de 2e repetitie was het al veel leuker en gemakkelijker. We kregen les van 2 hele goede dirigenten (waar we wel een beetje aan moesten wennen, want ze deden het heel anders dan  Ivo van Kouwenhoven, de dirigent die we bij het Mega Kids orkest hebben meegemaakt).

De ene dirigent was heel leuk en de andere was heel grappig omdat hij struikelde op het podium en languit op de vloer lag, met als gevolg een zere knie (het was gelukkig niet heel erg).

We hebben 10 nummers ingestudeerd. De leukste 3 waren: Blossem in a Japanese Garden, Junglebook en Gangnam Style. We hebben veel geoefend en konden dat aan het einde van de dag ook merken aan onze zere lippen.

Het eten ’s avonds was heerlijk (friet met een snack) en overdag was er volop drinken, snoep en fruit voor ons.

Het was gelukkig goed weer die dag, dus in de pauzes konden we lekker spelen in de speeltuin die vlakbij was.

Om 19.30 uur begon het concert. Veel muzikanten waren verkleed en ook de dirigenten hadden verschillende outfits aan. Er werd tweemaal een sprookje voorgelezen. Bij het eerste sprookje had Eline nog een bijzondere hoofdrol. Ze moest eerst een aantal maal heel vals spelen op haar klarinet, maar op het einde van het sprookje liet ze een hele mooie toonladder horen. Het concert was super, er kwam veel familie naar ons optreden kijken.

Bij het slotlied werd er nog gedanst en het was dus een spetterend einde.

Ondanks dat het een hele lange dag was, was het ook een superleuke dag. (Merle verzuchtte onderweg naar huis heel moe, maar voldaan: “ik wist niet dat ’n dag zo lang kon duren!”)

Dit was ons verslag……..oeps, bijna vergeten Pieter van Heumen, de vader van Cas en Merle, te bedanken dat hij de hele dag als begeleiding bij ons is gebleven, samen met Rieki en Mariena. Pieter, super bedankt!!

Groetjes van ons allemaal: Tijn, Merel, Wendy, Erik, Sandra, Eline, Joyce, Cas, Merle, Ellen en Floortje.