Koert Dirks – Dirigent Harmonieorkest

Mijn naam is Koert Dirks en ik ben sinds september 2015 dirigent van KHSC. Ik kom uit ’s-Hertogenbosch en ben getrouwd met Cindela en we hebben 3 kinderen. Een tweeling Faye en Valentijn en hun oudere zus Sterre. Op zes jarige leeftijd begon ik met trompetlessen bij mijn opa Bep Kivit. Vier jaar later werd ik lid van de Heineken Fanfare alwaar ik bugel ging spelen. In 1986 ben ik overgestapt op hoorn en ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Vincente Zarzo en Jarmo Hoogendijk.

Ik behaalde mijn Docerend Musicus diploma in 1994 met aantekening lichte muziek. In dat jaar werd tevens de studie Sound engineer & Producer aan de Sound Academy te Hilversum afgerond. Omdat mijn liefde voor de trompet niet was verdwenen ging ik weer trompet studeren bij Peter Masseurs aan het Conservatorium van Amsterdam en deed toen tevens studie HaFaBra-directie bij Danny Oosterman.

John Derks – Dirigent Slagwerkgroep

Beste muziekvrienden, mijn naam is John Derks, ben 58 jaar en woon in Druten, getrouwd met mijn lieve vrouw Sylvia, en samen hebben wij twee schatten van dochters, Denise (31) en Melanie (29). Ook zijzijn allen muzikaal actief, uiteraard ook met veel plezier. Sylvia speelt hoorn, Denise saxofoon, klarinet en slagwerk en Melanie trompet en Bb Bas. Ook ben ik de trotse Opa van – Noud (speelt ook Slagwerk), Niene, Lynn en Teun. In het dagelijks leven ben ik fulltime actief als allround, Slagwerk-dirigent en Ha/Fa/Bra Dirigent. Ik dirigeer diverse Show/orkesten en slagwerkgroepen/orkesten. Ook heb ik ruime ervaring in het dirigeren van Egerländer orkesten (kapellen). Alle orkesten waarbij ik betrokken ben, hebben een hoog entertainment en show gehalte. De niveaus van de orkesten liggen tussen de 4e en 2e divisie.

Verder geef ik ook les op basgitaar en toetsen en schrijf diverse arrangementen voor zowel slagwerkgroepen/orkesten als Ha/Fa/Bra en Egerländer orkesten en Bigbands. Sinds ruim 18 jaar mag ik mijzelf ook de trotse bezitter noemen van mijn eigen gesigneerde drumstokkenlijn van Vic Firth.

Muziek is mijn leven, doceren en dirigeren is mijn passie, kortom mijn muziek is mijn alles!

Bianca Kuijpers – Dirigent  Da Capo en A Prima Vista

Zoals veel muzikanten ben ik als klein meisje begonnen met muziek maken. Eerst op een orgeltje, later een paar jaar blokfluitles gevolgd waarna ik ben overgestapt naar de saxofoon. Via mijn oom ben toen ik lid geworden van Muziekvereniging Hartog in Oss, waar de basis werd gelegd voor mijn liefde voor blaasmuziek.

Op dit moment speelt ik altsaxofoon bij de Heineken Fanfare uit ’s-Hertogenbosch en blaaskapel De Knolderapen uit Vught. Bij deze blaaskapel ben ik voor het eerst begonnen met saxofoonles geven. Ik vond dat meteen zo leuk dat ik dat graag meer wilde gaan doen, daarom besloot ik toelatingsexamen te doen op het conservatorium in Tilburg. Op het conservatorium heb ik les gevolgd bij Jean Pennings, Martijne van Dijk, Ties Mellema en Andreas van Zoelen. In 2009 heb ik mijn studie klassiek saxofoon succesvol afgesloten en mag mezelf sindsdien Bachelor of Music noemen.

Tijdens mijn studie ben ik door diverse verenigingen gevraagd om de saxofoonlessen voor hen te verzorgen en zo is mijn huidige lespraktijk langzaamaan opgebouwd. Naast saxofoonlessen verzorg ik ook o.a. cursussen Muziek op Schoot (voor kinderen van 2 tot 4 jaar), cursussen muziekverkenning(voor kinderen van 5 tot 7 jaar), muziektheorielessen Hafa en verzorg ik diverse muzikale workshops. Hiernaast dirigeer ik ook een aantal opleidingsorkesten, waaronder sinds 2012 ook Da Capo van KHSC Kerkdriel.