Wil je ook een instrument leren bespelen?

Als je een instrument wil leren bespelen, is de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo de perfecte plek voor je! Wij leiden mensen op voor HaFaBra-diploma’s A t/m D. De lessen worden gegeven door enthousiaste, meestal jonge docenten. Mede hierdoor hebben wij een groot (en nog steeds groeiend) aantal jeugdleden!

Naast het maken van muziek organiseren we ook veel activiteiten. Denk hierbij aan uitwisselingen, familiedagen, jeugdactiviteiten en nog veel meer!

Blokfluitlessen; een goede start in groep 4

We geven blokfluitlessen aan kinderen uit groep 4, om ze zo kennis te laten maken met muziek. Onze fluitdocente Inge IJpelaar geeft de blokfluitlessen. Contributie en lesgeld bedragen samen €5,35 per les. Vanuit deze lessen kan je doorstromen naar een ander instrument om individuele lessen te volgen.

Individuele instrumentale lessen

Speel je al een instrument of wil je een instrument leren spelen? Dan kan je ook rechtstreeks lessen volgen bij onze gediplomeerde docenten. In deze lessen leer je omgaan met het instrument (houding, motoriek, techniek, adem- en blaastechniek). Muziektheorie wordt ook behandeld in deze lessen (noten lezen, toonladders). Een paar maanden na de start van de lessen neem je plaats in het opstaporkest A Prima Vista, om zo alvast te wennen aan samenspelen. Hierna stroom je door naar Da Capo, N-joy en uiteindelijk het harmonie- of slagwerkorkest.

Elk jaar organiseren wij een concert met alle jeugdorkesten. A Prima Vista, Da Capo, N-Joy en de blokfluitklas treden dan met elkaar op. Ook organiseert de KHSC samen met La Harpe Velddriel en Fanfare Alem een voorspeeldag, waar leerlingen kunnen laten horen wat ze al kunnen. Tijdens de lessen worden de stukken hiervoor ingestudeerd.

Een instrument leren spelen is niet alleen voor kinderen! Wij bieden ook lessen aan voor volwassenen. Dit kan zowel voor het leren van een instrument als voor bijscholing zijn.