Over Koninklijke Harmonie Semper Crescendo

De Koninklijke Harmonie Semper Crescendo (KHSC) is opgericht in 1887. Wat toen nog bekend stond als toneelgroep Semper Crescendo, werd een volwaardige harmonie. Plezier hebben in muziek maken is het grootste goed binnen de harmonie en wij proberen dit dan ook tot stand te houden.

De KHSC is een bruisende vereniging met vijf orkesten: het harmonieorkest, de slagwerkgroep, jeugdorkest N-Joy en jeugdorkest Da Capo. Daarnaast is er een blokfluitklas om basisschoolkinderen kennis te laten maken met muziek en het opstaporkest A Prima Vista voor de beginnende leerling. Om mensen op te leiden tot volwaardige muzikanten wordt er muziekles door gediplomeerde muziekdocenten aangeboden.

Naast repetities en concerten zorgt de KHSC ook voor een goede sfeer binnen de vereniging. Zo wordt er voor de jeugd twee keer per jaar een uitje georganiseerd en is er elk jaar een leuke activiteit voor de leden, zoals een Crazy 88 of een barbecue. Na de repetities wordt er meestal een drankje gedaan in de kantine om bij te kletsen na het muziek maken. Gezelligheid staat bij de KHSC voorop!

Sinds 1984 is Semper Crescendo goed bevriend met de Beierse Musikkappelle Wildpoldsried. Om de twee jaar is er een uitwisseling, waarbij de harmonie richting Wildpoldsried gaat of de Musikkappelle naar Kerkdriel toe komt. Tijdens deze uitwisselingen wordt er muziek gemaakt, gefeest en verbroederd.

Interesse om ook lid te worden, neem dan gerust contact met ons op!