Het harmonieorkest

Het Harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste muzikanten van 14 tot 70+ jaar oud. Onder leiding van Koert Dirks brengt het orkest verschillende genres tot leven: van marsen tot filmmuziek en van popmuziek tot moderne orkestwerken. Meerdere keren per jaar geeft het Harmonieorkest optredens in Kerkdriel en omgeving, maar gaat ook op uitwisseling met andere orkesten uit binnen- en buitenland.

Het orkest wordt gekenmerkt door zijn grote hoeveelheid jeugd, die de muzikaliteit van de oudere generatie voortzet. Er wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit, maar gezelligheid mag zeker niet ontbreken! Dat de vereniging bruist, blijkt uit het contact tussen leden en de organisatie van activiteiten en concerten.

Op 28 en 29 oktober 2023 zal het Harmonieorkest KHSC in samenwerking met de Slagwerkgroep, de jeugdorkesten, acteurs en dansers de spectaculaire show “Le Club Formidable” neerzetten. Met twee uitverkochte zalen staan we te springen om een formidabel concert neer te zetten!

Slagwerkgroep

De Slagwerkgroep van KHSC speelt al meer dan 30 jaar samen. Onder leiding van John Derks worden zowel melodische als ritmische stukken ten gehore gebracht. Van moderne popmuziek tot ingewikkelde marsen, alles komt voorbij!

Leden van de Slagwerkgroep zijn niet gebonden aan één instrument, maar wisselen tijdens repetities en concerten door. Hierdoor ontwikkelen de leden zich op verschillende vlakken en wordt het spelen nog interessanter. Met steeds innovatieve ideeën vanuit de leden, blijft de Slagwerkgroep zich steeds verder vernieuwen en blijft de kwaliteit hoog.

N-Joy

Jeugdorkest N-Joy is in 2008 opgericht, met als doel het samenspel van leerlingen naar een hoger niveau te brengen. Door de leerlingen in N-Joy te laten wennen aan samenspel en stemming, kunnen zij makkelijker instromen in het Harmonieorkest of de Slagwerkgroep. Om mee te doen met N-Joy wordt (een aanloop naar) A-niveau verwacht. De muziekkeuze varieert en wordt afgestemd op het niveau en de bezetting van het orkest. Onder leiding van Marieke van der Lee swingt N-Joy bij elk concert!

Da Capo

Opleidingsorkest Da Capo is in 2009 opgericht om leerlingen plezier te laten beleven in samenspel. Al spelenderwijs worden de leerlingen klaargestoomd om eerst naar jeugdorkest N-Joy en daarna naar het Harmonieorkest of de Slagwerkgroep door te stromen. Samen met elkaar wordt leuke, swingende en bovenal gezellige muziek gemaakt. Want muziek maken draait natuurlijk om samenspel!